tiistai 26. toukokuuta 2009

26.5.2009-23.12.2009


   
***********

 Halon ja Siirin Joulu 23.12.2009    


***********Käytiin moikkaamassa Hupi-miestä meän tyttöjen kanssa. Reissun teemana oli
a) näin rääkätään yhteistuumin viattomia pikkumiehiä
b) TÄÄLLÄ HUUTAA SIIIIIIRI - metelöinti
Pitemmittä puheitta en omia hajonneen kameran kuvia laita. Kaikki allaolevat kuvat TaruV:n käsialaa. Hieno taitava!!

Mukana siis Supi ja Hiiri, levitoivat pennut

Sekä Halomanteri, valoa nopeampana

Lähiön lapsemme kävivät tarkastamassa aarteitaan

Varsinaista järjen häiväähän hommassa ei ollut


Lähiön lapset tietävät tärkeän sääntöpykälän: Pienempiä Ei kiusata

:D paitsi vähäsen

Meän tytöt löys mettästä rusakon, ja pienemmältä metästäjältä vois ehkä suurentaa valjaita :D

Hupille ei passannu rusakon pienjako,

vaan isojako astui voimaan

Halo joulukinkkuaatelmissa :D

Hupi sanoo, luit ajatukseni :D

Hallanevan Lähti Lapasesta

Ei oo niin sanottua etteikö Taikarumpulallaki vois olla Lipevät Otteet

Puhumattakaan Tarutuulten Liukkaista Muuveista

Taikarummun Halo poseeraa

Ni Varmaan

Simppakukkona

Crouching Hiiri

Hidden Raccoon Dog

:D

Näytä hampaat hei Hupi, aukase nääääin

ai näin?

Sipa

Seuraavaan kertaan taas..

ja kaikki kuvat täällä
***********Pakkasta -14, aurinkoa ja lunta <3

Tytöt vuorilla

Pylly vasten pyllyä pum pum

Smiigelin häntä on aika <3Halppa opettaa Siiriä vuorikaurishommissa

Aina ei neiti all-legs ollu ihan kuulolla oikeista tekniikoista

<3***********


    Reagointia ja Hakua 08.12.2009  
Reenien kertomaa.
Aloitetaan Siiristä kun se rupesi Maunon kanssa kuorolaulamaan. Raasut pennut kun nyt nuin hylätty yksinään pimeään maailmaan. Lauloivat tosiaan suohon niin että se kuulu hakualueen toiseen reunaan asti: AI MAUNOOOOOOUUUUUU ONKO SUT HYLÄTTYYYUUUU.. JOOO SIIRI ON MUUUU UUUUU UU UUUUUUUT UUUUU :mrgreen:
Mutta ite ipanasta. Vauhtia on kun pienessä pitäjässä, joten hylkäsin jo alkuunsa makkararinkiajatuksen kun Siirillä selkeesti toi mörköhomma on ihan omiin kuvioihin sidonnaista. Sunnuntaikävelyperiaatteella reagointiharjoitus. Maalimiehet olivat menneet alueelle kohtisuoraan polun yli, mitä kuljettiin ja Siiri tomerasti työsti miten kuten ja  mitä lie :mrgreen:. Välillä jälkeä, välillä jäljen vierustaa ja perille päästiin. Salla oli jemmassa poterossa ja pieni glub liikahti kurkussa kun ajattelin että kohta se hyökyää poteroon kaveriksi. Sipalle pitää selkeesti tehä lisäksi nyt joko makkararinkiä tai ihan vaan syöttöharjoituksia, sillä tahto maalimiehen sormetkin mennä pienen nälkäisen piraijan suuhun, vaikka kotona syöminen on hillittyä ja hallittua. Toiselle maalimiehelle menimmä jäljen suuntaisesti ja en oikein ole varma että ajoiko Siiri jälen maalimiehelle vai saiko se lopunpeleissä hajut ilmasta, mutta Kati löytyi. Vautsi sitä häntää joka Siiriä heiluttaa. Ei ollut mörköjä metsässä, vaan rohkea pieni eläin. Saapa nähä mitä ilmaisun kanssa tullaan tekemään. Arkielämän helpotusta ajatellen kutkuttelis vähän toi haukkumalla ilmaseminen. Vois olla kätsää täällä neljäkin seinän sisällä saada toi hiljenemään :mrgreen:
Halpalla taas oli superkivaa. Suunnittelin treenin niin että toinen maalimiehistä oli pennuille hankalaksi osoittautuneessa rinnekohdassa, missä tuuli ei puhaltanu loogisesti vaan nakko sulotuoksuja mihin sattuu. Halo haravoi oikeastaan varmaan koko tallatun alueen ja vasta lopussa rupesi tarkentamaan jälkeä. Me ilmeisesti kätevästi seisoimma just tuulen tuoman edessä, sillä se kävi meän hajuja tarkentamassa. Todettuaan meidän olevan vääriä kohteita, se kipitti suoraan maalimiehelle. Tänään ei ollu ykkösnamia eikä maalimiehellä palkkaa vaihtelun vuoksi, niin sepäs kirvoitti melkoiset huutoremakat maalimiehellä. Ite olin päässy liian lähelle paikkaa, joten ilmaisun perille tulo oli vähän laimeahko. Ääntä piisasi kyllä, mutta itse se mun luokse tulo oli vähän hitaanlainen. Toinen maalimies oli jemmassa poterossa joka oli suljettu pakkauslavalla. Helposti Halppa etti hajun lähteen ja nosti mahtavan metakan kun ei päässykkään lähikosketukseen maalimiehen kanssa. Ilmaisu jälkimmäisellä parempi. Mutta mikä ihaninta, ipana rakastaa tehä tätä hommaa ja sen kanssa on mukava tehä.
Mutta ei tekstiä ilman kuvaa..


Huomisen päivän ohjelma = naruleikit :mrgreen:


***********

    Toipilasaikaa 03.12.2009    

Pitkäaikainen oli talon emännän tauti, mutta nyt alkaa olemaan jo voitettuna. Mihkään urheilusuorituksiin on turha vielä kyetä, mutta kukapa semmosiin muutenkaan alakas :D. Minun tervehdyttyä päätti alkaa Halppa sairastamaan. Apeutta, vetämättömyyttä, ärähtelyä Jujille ja Sakelle ja peräpään lemua, joten neiti käväisi ell mutkin. Kohtu tsekattiin ja se oli ok. Peräpään rauhaset jouduttiin ekaa kertaa myös tyhjäämään. Tästä meni muuan viikko etiäppäin ja harkat oli telakalla edelleen emännän toipilasajan ja Halpan epäselvän voinnin takia. Sitten tuli uusi tuommonen epämääräinen veto-pois kausi lisättynä oksentelulla, syömättömyydellä ja juomattomuudella. Sen verran neiti oli kuivahtaneen oloinen pakkojuotosta huolimatta, että käytin uudelleen lääkärissä. Maha ok palpoimalla, rauhaset ok, verikokeissa eosinofiilit vähän plussalla johon saatiin sitten ab ja loishäätö. Lisäksi pyysin nesteytystä, että parin päivän kuivuus vähän tasoittuisi. No siitä alkoi Halppa toipumaan ja reeneissäkin päästiin käymään piiiitkästä aikaa.
Toissatiistaina otimma pienellä alueella toipilasajan treenit, jotka meni hienosti ilmaisemalla. Uskalsin viedä treeneihin kun nesteytyksellä oli ollut niin hyvä vaste ja etenkin korvien väliin oli hyvä reissu vaikkei paljoa uskallattukkaan reeniä.
Sitte alkoi Siiri oireilemaan viikon päästä. Maha tooooodella löysällä ja vielä useamman päivän ajan. Pentu oli kuitenkin pirteä ja ois syöny sen mitä ois annettu. Juomapuoli pelitti myöskin. Canicur, kevennetty ruoka (piimä, raejuusto ja hyvin murto-osa omaa ruokaa) ja kaiken ylimääräisen (etenkin frolikki) pois jättäminen sai aikaan sen, että masu vihdoin rauhoittui viikon päästä. Kuivumaan pentu ei päässy koska juomapuoli ja syömäpuoli pelitti ihan normaalisti. Vaan sitkaassa oli
Viimetiistaisissa reeneissä meillä oli sitten Halpan kanssa iso vuoro ja voi juma sitä tekemisen riemua puolin ja toisin. Kolme maalimiestä sijoitettuna vesistöllisen alueen eri puolille oli aika rules homma. Yksi maalimies oli meän heikossa lenkissä eli nurkassa jonne Halppa kipitti jälkeä pitkin kun annoin sen sitä jallittaa. Haukku kaikui mahtavana pimeydessä ja emäntä haettiin kiireen vilkkaa maalille. Toinen maalimies oli kiven päälle sijoitettuna ja sen Halppa haarukoi laajalla kaarella. Välillä kuului ku jää ritisi neitin loikkiessa pitkin poikin aluetta. Maalimiehen sijoitus oli aivan nappi, koska sen ilmaisu oli parasta mitä oon Halpalta kuullu koskaan. Neiti ite meinas että hän haukkuu maalilla eikä tule kertomaan kun kerta minä olin kahenkymmenen metrin päässä. Viimeinen maalimies oli sitten vesistölämpäreen toisella puolella ja ilman ongelmaa Halppa työsti senkin. Tosin kertaalleen aiheutti sydämentykytyksiä oikasemalla meleko huolettomasti 0 cm paksun jääalueen läpi. Ilmaisut aivan mainiot ja muutoinkin sairasajan "pakkohoito" oli mennyttä kalua <3
Jospa sitä nyt kuvissakin kunnostautuisi kun alkaa olemaan porukka nipussa. Tosin tän Oulun talven vois nakata Saharaan ja ottaa joko kesän tai sitten sen ihan oikeen talaven tänne. Heti kiitos!!Sii Juu mayhem-hommissa

Ekamokulla riisitautia havaittavissa :D

Ehkä jopa rangattomuutta


Ja mökkielämää

Ja yhteiskuva Halpasta, Riisistä ja Jujesta***********Timån ottama kuva syksyltä


***********Aamukahvi, klo 7 sunnuntaiaamuna. Ompa parhautta herätä täältä Kuusamosta, lumien keskeltä ja varsinkin kun pikkunen kiljuu suunapäänä että NYT pihalle. Kannatti kuunnella ja tais olla eka kerta kun asiasta tuli ilmoitettua.
Ollaan täällä Saken luona kylässä ja tässäpä eilistä touhuilua.

"Jokoisituleejokomennäänjokojokojokojoko?"

Illalla tytöt löys luksuspedin, jossa oli mukava köllötellä

Siirillä alko lumen kunniaksi vauhti kiihtyä ja geevoimat kirrata :D

Siskokset löytöretkillä


ja löytöretki kannatti sillä metästä löytyi Kakke
"Joko mennään Sakke"

"Mennään!!!"Ihan vaan vahingossa pahki :DRimppaliisa näyttää koiralta ko puoli metriä kinttuja on hangessa :D:D:D:D

mitä isot eellä...

... sitä pienet perässä :D


Hale-Boppin komeetta

Siiri-komeetta on pannu parkkiin


"Tule pian oi uusi ystäväni :D"


Muutama muu kuva vielä
***********


    Elämän updeittia 16.11.2009 -    


Mitä on tapahtunu
Ei mitään?

No ompahan! Ollaan muunmuassa muutettu 5 kerrosta alemmas ja 1.5km sivuun. Eli KESÄMÖKILLE Kaijonharjuun! Jouduimme pakenemaan Bagdadia, eli putkiremppaa missä seinät räjähtelee ja käytävät on täynnä hiekkasäkkejä. Toivottavasti 3kk päästä nähtäisiin ne uuden veskin hanat ja hienot pinta-asennusputket!
Siiseli kasvaa ja KASVAA, sekä henkisesti että myös fyysisesti. Paino mahtanee alkaa jo ykkösella ja on kaksinumeroinen. Henkinen kasvu taas tarkoittaa oveluutta ja viekkautta, mutta myös jossain määrin ymmärrystä. Istua osataan, pussata osataan, makkoilla osataan, katseetkin kohtailee. Pihalla joskus saattaa jopa malttaa tulla kun kutsutaan. Sisällä taas kuletaan hampaat eellä joka paikkaan, vahingossa tietenki!
Halo on aikuisempi, mutta melskavaihe tarkoittaa hyvin pitkälti samaa, mitä Lassin ja Leevin elämä on. Välillä pitää hieman hienovaraisesti sanoa että anteeksi, voisittako haukkua hieman vähempi..vuokrakämpässä ku ollaan niin hieman joutuu jopa ajattelemaan noita naapuriparkoja. Onneksi toinen naapuri muutti jo pois, niin on siihen suuntaan väljempää :D

Miksun ollessa kipeänä, on ipanat saanu hyvää hoitoa. Eli joku on kokoajan kotosalla. Mutta tossa kun ollaan pyöritty asioilla, on molemmat osannu silti olla hyvin kauniisti hipihiljaa sisällä, eli mitään isompaa eroahistusta ei näyttäs olevan. Useampia tuntia on jaksettu hyvinkin odottaa, jopa ilman nurkkakusia/paskoja. Kivaa. Siiri odottaa nykyjään aamusinki, että lähetään pihalle eikä tartte paperille ähistää jätöksiä, tosin siinä ei aikuisten kannate paljon lönniä, pieni on niin kiireinen!
Asioista kuviin. Vanhaan kämppään jäi pulut ikkunalaudalle kun herrasväki kiirehti pahvilaatikkomallin hissillä muutaman kerroksen alemmas.

Bagdadin hissin designi on suoraan pahvilaatikon sisältä

Onneksi uudessa huushollissa on myös päivystäjäpaikkoja kahdelle!


Ikkunalautaki löytyy mökiltä niinku kotoakin, saa nähdä mikä kriisi tosta tulee siinä vaiheessa ku Siiri hoksaa olevansa liian iso tohon laudalle :D

Olohuoneeseen on asennettu pätevä askartelualusta

..missä molemmat voi natustaa omia herkkujaan


Ainiin, Rovaniemen mummolassaki käytiin heilumassa. Siiriltä ja Halolta terveisiä siihen suuntaan, että lenkkipalvelu oli vähintäänkin loistavaa!!
Vapaa-aikoina sit kateltiin telkkaria :DNiin ja Sulo kävi kans heilumassa kaverina! Sulolla on kiva parta, mikä sopii mainiosti Siirin suuhun!

AINII ja! Ihmisiäki on paimennettu!Kotiin ois silti ikävä!Seuraava kysymys Siiriltä! Missä se talvi on ku ei näy!


Ja äippä vois jo parantua nopiasti!

***********Halolla oli tiistain treeneissä kaks maalimiestä, jotka menivät jemmaan vasta ko olimma kävelleet tyhjälle alueelle. Kävelimme maalimiesten suuntaisesti alarinteessä, johon Halpuri ei saanu vielä hajuja. Ylempänä sitte pongas maalimiehen yks kerrallaan ja ilmaisi tosi reippaasti. Luulen kuitenkin että pitää vähän helpottaa treenejä ja saaha hommasta supermukavaa sen sijaan että se ois tosi suorittamista missä Halppa kuumuupi hieman. Nyt on vähä nähtävissä se, että muut hajut maastossa on myös haisteltava ja sitten maalille. Voi kyllä olla ettei neiti oikeesti saanut vankkaa hajua, joten oli aikaa puuhata nokka maassa muuta. Tai mikä minä olen sanomaan, kun en ite niitä hajuja näje :D
Siirille oli kaks maalimiestä piilossa polun kahta puolta. Reippaasti neiti tepsuttaa pimiässä ja kohtaa maalimiehet. Kumpaisellekkin maalimiehelle mentiin ilmavainulla ja palkkaus oli suorapalkalla. Seuraavasta reenistä rupeen sitten laittamaan jo työvermeet niskaan kun semmoset laatikosta löytyy. Pitää vielä valo virittää tuohon pikkulikan sotisopaan. Siiri hienosti metsän pimeydessä tarkensi maalimiehen sijaintia vaikkei me kaukaa ohi mentykään. Hellyttävää on se, millä intensiteetillä neiti maalimiehen vieressä napottaa. Häntä vaan huiskaa vaaterissa sen myötä miten nakkia heltyy maalilta. Jokainen mun näkemä maalimieskäyttäytyminen on ollu tosi maltillista, kiitos maalimiehille niiden tilanteiden luomisesta.
Keskiviikkona käytii hakee 4kk rokotukset jotka ei tietty tuntunu yhtään kun sai nakkia poskeen :D. Painoa oli 8,3 kg ja käyrä on ollu nousujohdanteinen koko ajan. Tässä muutama kuva rokotuksen jälkeisestä pentumayhemistä :D

***********Halo kävi päivä ja pimeäosiota koittamassa peruskokeesta. Päiväosio ois ollu helppo, mutta virheilmaisuun kaatu. Tai siihen, et ilmaisu tuli kyllä, mutta haahuilu ja väärän maalin näyttö. Huhheijjaa, pitää vähä makustella tätä pettymystä. Halpalla kun ei oo tapana ollu tehä mitää virheilmaisuja.. koskaan. :orava: . Eka maalimies löytyi helposti ja toisenkin se tuli ilmaisemaan samantien. Mutta kun kyssyin että missä mies on, niin Halppa hojeltu haistelemaan jotain puskaa ja sen jälkeen mun uusintapyyntö meni hakkee semmosen maalimiehen jota ei oltu vielä edes pongattu. Hmmhmm. Siinä se sitte oli meän suoritus, mutta haettiin sitten kuitekin lopuks mettään jääneet maalit ylös, että tulee onnistunut kokemus.

Pimeäosiossa neiti teki alkuunsa töitä, mutta täysin tuuleton keli teki sen et vaikka haravoitiin koko alue rajoineen ja siksakkeineen, niin Halppa ei löytänyt kuin yhden. Toisen maalimiehen päältä se juoksi muttei huomannut. -2,5 pakkasta ja muutoin mukavan rapsakka keli. Muutoinkin tosi epätyypillistä Halppaa, se ei oikein irronnut metsään vaikka pyysin. Ja alun haravoinnin jälkeen pysy ihan mun lähellä ja jolkotti polkua pitkin eteenpäin. Aivan kuin se olis jotenki apeataikipeä? Kokemattomuuden piikkiin menee kyllä kumpainenkin kämmi, mutta joku ei oikein tuntunu hyvältä.

Nyt on pienen pureksinnan paikka, mistä on kyse ja ennenkaikkea miksi. Mielessä käy jopa niin, että pitäiskö Halpurille antaa ihan parin päivän lepoloma veljen tykönä irti pentuhommista ja kaikesta hössötyksestä. Et sais ipana oikeesti nukkuu rauhassa päikkärit ja olla vaan ilman jännitysmomenttia siitä, mistä kulmasta pikkupeto iskee kylkeen kiinni. Koitettiin kotimatkalla ynnäilllä, että miksi meän rimpsessa on niin apea sisällä... tajuttiin tosiasia, että sen jälestä ko pikku Kanuttaja on tullu taloon, ei Halpuri oo nukkunu normi useamman tunnin päiväunia olleskaan. Se on tod. näk. kiree ko viulun kieli. Raasu :(.
Pimeäosion feilaaminen ei juurikaan enää kismitä, päiväosio jonnin verran ko tuli toi virheilmaisu. Enemmän mä oon huolissani siittä, ettei meän ipana oo jotensakkii oma ittensä. Huomisesta saap neiti yksityislomailua se on varma hommeli. Sitte katellaan uusin voimin kun on akkuja ladattu
Onnea kuitenkin Smartille hienosti menneestä taidontarkistuksesta,
sekä Kaisalle ja Oilille hyvin natsanneesta jälkikokeesta.
Meille muille empaattistsempit ja eiku uutta putkeen kunhan on analyysit tehty ja lisää harjotuksia alla!!!

***********Toivoin jonkin sortin tuulta reeneihin ja sen sainkin. Keli aavistuksen plussan puolella ja lunta maassa. Tavoitteena oli Halolle onnistunut ja mukava suoritus ilman hirveetä vaatimustasoa. Tahdoin vain saada hyvän reenin alle kun nyt on menny useampi kerta ei niin sujuvasti tai vain hassutellen. Kaksi maalimiestä tuulen yläpuolella jotka Halppa haki ja ilmaisi tosi hienosti. Taitava iso tyttö <3. Pimeys ei tuota ipanalle mitään ongelmaa ei töissä eikä vapaalla. Yhtä sykkeellä se työskentelee.
Siiri sippuralle aattelin vain sunnuntaikävelyä. Maalimies oli n. sadan metrin päässä jemmassa ja lähimmä tallustelemaan mettäautotietä pitkin. Totesin toiselle reeniryhmäläiselle ääneen, että Siiri on vapaa-ajalla ajellut jos minkä jälkeä ja samassa tajusin itekkin seurata vähä että mitä se ipana oikein puuhaa. No maalimiehen jälki näkyi ja näkyi myös tomera pieni musta hahmo ajamassa sitä jälkeä. Nenä tiukasti kiinni maassa se viipotti menemään ja kahteen otteeseen katteli mua. Siitä sitten palkkasin ja kuttuin tykö. Itse haki uuestaan jäljen ja jatkoi matkaa. Loppu kymmenen metriä tais tulla haun avulla mutta mahtava oli huomata miten ipanan ruumiin kieli muuttu kun maalin pongasi. Korvat tötterölle ja häntä vispaten se kirmas kohti puun kyljessä olevaa maalimiestä. Maalimiesmotivaatio näyttäisi olevan mukavasti kohillaan kun seurasi miten rytmikkäästi häntä vispasi koko nakkituokion ajan <3
***********HI MOM I HAF SOMEFING IN MY MOUFH TAEK IT OFF NAO

Korvat = löytyy

Ja niillä voi lentää :D

Siiri testaa neliveto-ominaisuuksia

ja hyvin pääsee

Halppa ja Siiri kisuaa kepakon päältä

Ja Talvikankaan metät raikaa :D

Oliko täällä niitä nakkihommia?Siiri on huolellinen,
Siiri ajaa jälkeä,
Siirin korvat viipottaa,
"Äiti hiljaa sussei oo järkeä!!"

Neiti on valjastanut nenänsä tarkkaan työskentelyyn pupujen, koirien, ihmisten, jne jäljille eli tarkkana pitää olla siinä miten rakentelee oikein luoksetuloreenit . Mustakin on tullut aika taitava alueen tarkistaja jälkien suhteen :mrgreen: . Luoksetulossa ehottomasti nakit, kaikki muu on fuskaamista huutaa Siiri ja olkoon sitten näin!

JA toisekseen. Kuka urpo opettaa EKANA maahan menon ennen istumisen opettamista. Ei kai nyt kukaan sellaista tee Huvikseen?
No tekeepä tekee, minä just. Vaatii normaaliakin enemmän aivonystyröitä saada opetettua pentu seuraamaan maasta nousevaa namia istuma-asentoon kun on ensin opettanut että vaikka pomppi tippuis niskaan, maahan menossa kontakti pitää :mrgreen:
Lopputulemana istuminen, jossa neiti nytkäyttää Tosi Hienosti päätään. Tai sitten Jujivelu on kertonut, miten pitää päällä tehdä kun ihminen kysyy: Onko Näin?
***
Jännittäviä hetkiä elimme viime yönä kun meän sänkymme päätti romahtaa ja Siiri sängyn alla. Vaan onneksi oli ipanalla suojelusta mukana ja pohjan erotti maasta pystyssä oleva 10cm lankku. Ilman sitä Siirin jalat ois liiskaunu murusiksi. Onneksi neiti nukku niin seinän vieressä että pelastu sen kummemmalta. Itellä meinas ottaa vähän paniikkia kun Kimmon nostaessa sänkyä, ei kutsuun vastaa kukaan. Vasta tänne-käsky sai pienen otuksen kömpimään unihiekat silmisä sängyn alta. Kovasti oli ihmetyksen ilme kun rutistin pientä elämää sylissä. Loppuyö meni sohvalla kaikki me neljä <3
***
Hampaat on kaikki vielä tallella ja puruhalut on edelleen kovat. Eihän sitä Aina voi muistaa ettei ihmistä saa purra. Siinä vaiheessa ko alkaa naskalit lähtemään, pitää tsekkailla ne Halppan kaulurikarvoista poies :D.***********

    Hyvää ystävänpäivää 17.10.2009 -  
Tavallisen päivän ystävänpäivä, kun harvinaisia vieraita tuli kyllään
Hiiri "Jotta kuulisin sinua paremmin" Hallaneva

Jujje aww aww Taikarumpula


Halppaki oli, vaikkei suostunu poseeraamaan <3. Halppa sai olla ihmisten kaa sohvalla kun itse on hoodlum-laumasta se ei hoodlum ja vanhin <3

Totuus poseerauskuvista :D

Häkkilinnut Janna ja Hiiri


Ihmisiä niinko Kimmo, Valtteri ja Janna. Halppa ja Juippa kanssa ja Siiri omalla pienten puolella. Anttikin käväisi työn välillä

Lisää kuvia varmaan myöhemmin tänään Rovaniemi25blogiin

    Siiri 15 viikkoa 20.10.2009    

    Hakureenit 20.10.2009    

    Päivä+pimeäosiot, fail 25.10.2009    

    Hakutreenit, 4kk ja pentumayhem 29.10.2009    

    Hale, Boppi ja Riisi 22.11.2009   

    Pokelat 23.11.2009 -    

  

    Oulun Oikeata Talvea 13.12.2009   

    Supi, Hiiri ja Ham merillä 17.12.2009    

**********

Sunnuntai Oulussa 11.10.2009  

Sippura


Halpuri

Kimmo ja tytöt

<3


Pois alta risut ja männynkävyt


Siiri ja nelijalkainen puunrunko joka vain ilmeistyi metsästä


Meän tytöt <3

Reissun päätteeksi täysin lavastamaton kuva


**********


Vup

Vähän on vielä täytettävää Halpan valjaisiin :D

Pieni pelastuskoiran taimi <3

Tytöt hurulla :D

Siirin ekat lumpparit

Halpuri vaklaa harakoita

Siiri pikku bling


**********


Halppa ja Siiri matkasivat mersun takapenkillä kohti hakumettiä ja Hupin kanssa leikkiminen oli onneks vieny pahinta terää poies pienemmästä. Ennen reenien alkua mietittiin mitä kukainenkin tekee ja ajattelin että Halpan kanssa ois mukava hassutella kun viimeksi oltiin niin vakavina hakukokkeessa (tai ainaskin minä olin). Tehtiin sitten vaihtokaupat niin, että minä ohjasin Smartin ja Smartin isäntä Jarno ohjasi Halon. Smart irtoaa aika kauas ja ilmaisee haukkumalla. Ajattelin olla piipittämättä käskyjä ja ohjailla jätkää Juji-äänenpainolla ja sehän vörkki aivan mainiosti. Smartti kuunteli hienosti ja haussa nyt ei tietty ollu mitään ongelmaa.
Halolle oli kaks maalimiestä jemmassa ja minä autossa piilossa. Jarno ja Halppa valmistautu valjaat pukemalla ja ottamalla muutaman haukun. Toiselle maalimiehelle Halo oli irronnu ihan normaalisti, mutta ilmaisussa oli ilmeisesti ollut pikkanen leuanputoamisefekti. ÄITI MISSÄ SÄ OOT KELLE MÄ NYT HAUKUN? Maali löytyi kuitenkin hienosti. Toinen maalimies meni sitten varmalla rutiinilla ja Halo toimi hienosti. Myös tottelevaisuus oli kohillaan ja aika leuhkanolonen ipana sieltä metästä tepsutti :D kertomaan kuulumisia.
Myös Siirille otettiin sunnuntaikävelynä ihan ensimmäinen hakuhomma. Ura on hyvä aloittaa tasan 12-viikkoisena :D. Maalimies oli korkeintaan 20 m pääsä puun takana ja käveltiin vaan sinne suuntaan. Siirillä ois tehny mieli möyhytä keppejä jne. joten kaarsin ihan rauhassa takaisinpäin, jotta ipanalla ois mahkut saaja tuulesta kiinni. No saihan se. Oli kaartamassa maalimiestä ympäri kunnes tuuli toi viestin ja neiti poukkos suoraan isoimpien risujen yli häntä vispaten maalille. Aika huippua :D
Muutoinkin on ollu kyllä hieno päivä. Apinat anto mun nukkua puol ysiin asti, sitten päiväriehunta Hupin kanssa ja kummallekkin onnistuneet reenit plus autoilut. Ei passaa valittaa <3


    Supi ja Hiiri Toppilassa 29.09.2009  

*grrrhhhgrggggrhhhhh*
Kuuleeko Supi *kuitti*
*grrrhhhgrggggrhhhhh*
Supi kuittaa Hiirelle, joko mennään
*grrrhhhgrggggrhhhhh*
Kuitti
GettochildrenKaikki kuvat**********

    Syväsenvaarassa 26.09.2009  
    Siiri 11 vkoa ja risat 24.09.2009  
    Meän eka hakukoe 20.09.2009


**********Tästä on menty jo muutama viikko etteenpäin

11 vkoa ja risat

**********


Halpan kanssa käytiin korkkaamassa meän haku-ura kokeilemalla haun peruskokeen pimeäosiota. Lähtökohat ei ollu ehkä ihan kohillaan kun oli koko päivä jouduttu ressaamaan tärppinarttu-hoitouros järjestelyiden kanssa, mutta hyvillä mielin Halppa alkoi hommiin. Meän vuoromme oli viimeisenä juoksuista johtuen.

Talutin Halpan ensin alueelle ja löysäsin koiran irti n. 50m? ennen testaajaa ja ratamestareita. N. 10m? päähän piti sitten koira jättää odottamaan, että laadin etsintäsuunnitelman. Laitoin valjaisiin jo valot päälle ja jätin Halpan makaamaan valjaitten tykö. Mua jänskätti hurjasti että kuinka se lähtee sieltä lipeämään, mutta mitä vielä <3. Nätisti ipana ootti kun kuuntelin sääntöjen kertaamisen, kyselin tarvittavat kyssärit ja laadin etsintäsuunnitelman. Sitten sain hakia hienosti odottaneen neitin ja lähettiin käveleen alueen kulmalle.
Mulla oli alkuunsa laadittuna kohtalainen etsintäsuunnitelma, mutta takarajalle päästyämme mun suuntavaisto/muisti/joku oli mennyt vinksalleen enkä enää pysynyt siinä. Alue tuntui kahden sadan kilsan kokoiselta ja en tajunnut käyttää ratamestaria apuna. En oikeastaan tiennyt että häntä ois saanut käyttää enemmän apuna, joten enimmäkseen siihen se töppäsi että ite koitin sekä suunnistaa, kävellä, että seurata koiraa. Halppa löysi kolmesta maalimiehestä yhden heti alussa ja kaksi jäi maastoon. Nurkkamaalimiehen masun yli Halo oli juossut, muttei ollut hoksannut.
Kovasti ipana työsti aluetta ja se juoksi varmaan viis sataa kertaa alueen ristiin rastiin, mutta mun tuki puuttu kokonaan. Halossa siis ts. ei ollut vikaa, mutta mun onneton pääni sotki kaiken. Tympi kyllä suoranaisesti ihan kammottavan paljon kun ajeltiin kotia. Ei siksi että koe meni mönkään, mutta siksi etten kyenny luomaan Halpalle onnistunutta suoritusta ja sen hirmuisesta ahkeruudesta ei sitten noussutkaan maaleja :(.
Ennen koetta mua jännitti hirmuisesti, mutta sitten kun hoksasin ettei testaaja pure ja ratamestarit on mua varten niin jännitys häipyi. Tämä oli meän ensimmäinen kokeemme ja seuraavaksi koitamma päästä ihan suosiolla päiväkokeeseen nyt kun on vähän hajua, mistä tässä hommassa on kyse. Meillä ei ole koskaan jääny maalit nousemati ja mää lähin tuohon testiin ihan varmana että me onnistutaan. Luotin siis Halppaan kuin kallioon, mutta maasto ja pimeys olis vaatinu ehottomasti sen että mää oisin tukenu koiraani. Jospa sitä viisastuisi sitten seuraavaa kertaa varten ja tosiaan tajuisi käyttää ratamestaria apuna kun hän sitä varten on olemassa. Muistaispa tän sitten jahka meitä onnistaa toisen kerran päästä kokeeseen. Niin ja se, että oletin Halpan tarkistaneen vimosen kulman ko se pyörähti alueen ulkopuolella ja kaarsin ite sivurajalle ilman kulman nuolentaa. Sinnehän se yks maali sitten jäi. Että paljon on tällä ihmisellä opittavaa näistä kuviosta :D
Seuraavan aamun kuva <3**********


    Sii Juu 19.09.2009  

Rauhallisen lauantaipäivän ratoksi muutama rauhallinen kuvatus
Representing wingmen of mayhem
SiiJuu**********


Ripa ja kumpparit on tänään 10 vkoa ja se se on hulja ikä siinä missä kaikki muutkin <3
Elo alkaa täällä Alppimaisemissa tasoittumaan pikkuhiljaa. Yöt ja päivät menee ilman kakkoja paperille. Vahinkoja toki saattaa sattua leikin tiimellyksessä, mutta hipaisusta ei oteta. Oma nimi on ihan ykkösjuttu ja tänne-käsky kans. Kontakti on hivelevän sievä kun toinen napittaa minisilmillä ja mininokalla mua. Halolle Siiri on edelleen ilmaa, tosin ne luut mitä Siiri syö, on saatava ehdottomasti kuin myös pienemmän ruoka :D. Pihalla leikki on vapautunutta ja leppoisaa. Autoilu menee mallikkaasti Halpan kanssa peräkontissa, tosin häkki ois aika kova sana kun toi takakontti on vuorattu kivalla materiaalilla, jota on tosi kiva syyvä :D
Halpan treenit tänään oli kolmella maalimiehellä. Maalimiehet olivat menneet tien yli joten pitelin Halpan kiinni ekalle jäljelle asti ja kun neiti nosti kunnon metelin niin lupa lähtiä heltisi. Ilmaisu oli varmaa ja äänekästä :D. Toista maalimiestä varten palattiin tielle ja ipana pongasikin toisen jäljen polulta muttei tahtonut mennä hakemaan sitä maalia. Päästin irti kun hakuhan se päätehtävä on, joten ipana kävi nappaamassa tuulen tuomana kauempana olevan maalimiehen ja ilmaisi sen hienosti. Viimeistä (eli keskimmäistä) maalia Halppa lähti ajamaan takajälkeä pitkin. Njäh taitava ipana. Hämmästys oli tosin suuri kun ajettuaan takajälen hokas, että ollaan siinä pisteessä missä äsken löysäsin sen irti :D. Kolkkimaalikin nousi hienosti ja varmasti.
Siirille reenattiin toki autoilua ensteks, sitten autossa hengailua ja sitten makkararinki, joka otettiin kaks viikkoa takaperin ekaa kertaa. Nytpa neiti ties jo sylistä laskettaessa mikä on homman nimi ja kipitteli ihmiseltä toiselle tänne-käskyn perässä häntä rusetilla viuhuen. Ällön reipas penikka <3.
"Katso!"


Äitin siivouskaverilla on ollut kovin kiireinen aamu********************

Hei me heilutaan taas mutta ei me kaaduta
ehkä väsyttää vähän mutta nyt ei nukuta
hei me heilutaan taas mutta ei me kaaduta
ei me menneisyyttä kaduta tai sitä kelata
ei se meidän syy oo jos on suunta hukassa
kello takaperin käy, maailma on vinossa (hei)

Halo revittelemässä kanssa**********


**********


Siiri on reipas ja taitava (kovaääninen ja itsepäinen) pentu. Nyt on aloitettu luoksetuloreenit, nimi menee jo ihan kivasti. Se lisäksi katsekontakti on löytynyt tälle illalle ja sitä vahvistellaan kovasti. Syönti sujuu ja Halo jopa kehtaa sisällä katsoakkin ipanaa päin. Harmi ettei tänään Ousassa ollu kamera muassa kun Siiri korkkasi Ousan ratahommat haukkumalla ja komentamalla jokaisen pikkuauton, kunnes pääse kepittämään Halpan perässä kontuja.
Oli meillä vieraitakin täällä ihan Kuusamosta asti. Kuusamon mummi ja pappa tuli moikkaa Riisiä.

Myös Jujin isäntä piti hyvänä

Mummolan porukan mukana tokikin Sakke. Sakke ja mini meVetävällä kipityksellä

<3

Njäh, äiti pesi mulle uudestaan tän kivan pissamaton :D

Rakkainpakkain Halo kisalähettäjänä <3

Valtteri ja Jannakin käväsi. Mukavata

Lettipään korvat on edelleen kovin vallattomat ja ne yleesä lentää aina kaarella taakse

Ja jos on tarpeeksi kärttynen ja väsynyt marmattamaan, on sama nukahtaa vaikka keskikonsolille.
"Mitä sitten?" Nauru

Mää pikkulikka


**********


Vielä muutama kotimatkalta unohtunut laittaa :D
Miten pienet lapinporokoiratytöt matkustaa?
V: Etujaloilla

V: Takajaloilla

Oikea vastaus lienee kuitenkin totaalisen äksänä. Toimii myös takakontissa kiintoavainsetin päällä :D


Ja vielä:
Miten pienet Siirit ottaa vieraat vastaan?
:D**********


Muutama kuva eiliseltä <3

<3Illalla :D


**********

    Nakke Kanuttaja on täällä 28.08.2009  

Tervehdys Klaukkalasta. Täällä ollaan Taikarumpulassa ja pikku Riisi on haettu kasvattajalta ja omistajalta. Yksi kuva näin alkuunsa.
Neiti on reipas. Käyty on tutustumassa Klaukkalan yrityspäivään, autoiltu moneen otteeseen, tutustuttu paikalliseen Mustiin ja Mirriin, on tavattu Halppa, Juji, Viima, Kuura ja Piiku. Nukuttu hetki, painittu kaiken olennaisen kanssa loppuaika.

Lisää kuvia
"Hei mikä tää juttu Halppa on?"


Juji ja Jörö

Juji ja lehmät

Siiri agiliitää kohti tapettavia lappusia

Kolvat sojollaan

Letit piipallaan
Muitakin kuvia vähän
Piiku, Kuura, Juji ja Halo

Juji ja mummonsa Piiku

Juji ja lehmät

Jörö ja Juji

Horttil ja Berttil

Sisarukset <3


Ihana Juje

Pikku-SiiriSiiri on ammatiltaan agentti

joka on siellä missä tapahtuu


TUOKAAPA POJAT SE LELU TÄNNE NIIN TARKISTETAAN SE. HETI!Kotiuduttu on. Neiti on luonteikas, ei pelkästään ripaus riiviötä
Hissikin oli jees ja liukkaat lattiat :D

**********


Reenit ja Halpalla ison etsinnän vuoro. En tienny maalien sijainnista, eikä maaleilla ollut palkkaa mukanansa. Alue on kuten alla olevassa kuvassa (Halon jälki arviointi).
Olipa tosi opettavainen reeni, eniten tokikin itelle. Nikotteleva tuuli sai aikaan sen, että tuli seurattua kyllä Halpan toimintaa tarkasti. Halo ei höntyä tarpeettomia mutkia, vaan varsinkin tuon alkualueen haravoi aikalailla laidasta laitaan ihan omatoimisesti. Koska ipana teki töitä hyvin, kävelin itse aikalailla keskeltä aluetta ja ohjasin Halppaa laidasta laitaan. Välillä taas seurasin että minne se neiti toiminnallaan suuntautuu ja menin perässä.
Vasen laita tuntui kovasti vetävän puoleensa joten aikalailla keskivaiheilla olinkin varma että siellä on maalimies. Kertaalleen Halppa kävi oikealla tiellä palloilemassa mutta kutsuin pois kun oli jo alueen ulkopuolella. Vasemman reunan vetovoima voi osittain johtua siitä, että tietä pitkin käveli reeniporukkaamme kuuluva Pete, joka oli juuri käynyt tekemässä jäljen toiseen suuntaan. Halo selkeästi huomasin kävelijän, mutta nokka oli lukkiutuneena Hajuun, jonka lähtöpaikka ei ollut vielä tiedossa. Vasemmasta laidasta jälleen ipanan nokka nousi ja sitten löytyi ekat maalimiehet samaan paikkaan eksyneinä :). Etäisyys oli pitkä, mutta kun ipana oli palannut näytölle, huutelin että MIISSÄÄ, taisinko vielä  sanoa että hauku. No ipana kailotti sijaintia mulle ja juoks pariin otteeseen minua vastaan. Ihana <3 taitava.
Siitä sitten neiti juoksi aikalailla suoraan takalinjalle ja minä perässä käpsyttelin kun oli aikalailla määrätietoisen näköistä hajustelua. No olihan siellä ainaskin maalimiesten jälkiä. Siinä vaiheessa Halo oli aavistuksen väsähtäneen oloinen, mutta teki kuitenkin töitä tosi hienosti. Minä jästipää oisin uskonut omaa aavistustani, että vasemmassa laidassa on jotain, mutta onneksi mut puhuttiin järkiini ja lähimmä oikeata laitaa tarkistamaan. Gepsi näytti järkyttävää jälkeä omalta osalta, näytti siltä että oikea laita olisi suurimmaksi osaksi tarkistamatta. Onneksi tämä oli kuiten optista harhaa, sillä kepsin kartasta ei löytynyt sitä polkua mikä oli sovittu oikea laita.
Itse olisin lähtenyt polkua alespäin ja olin juuri karjaisemassa Haloa takaisin omalle alueelle, mutta reeniporukasta Raija onneksi kysyi että tahdonko että koira löytää maalit itse. Minä että totta kai, jolloin tajusin olla turpa kii, kun Halppa teki ihan oikein töitä alueen ulkopuolella. Hakkuuaukealla oli oksakasoja, joista ainakin kahden Halppa tarkisti toooodella tarkkaan. Aukean toisella puolella kepitti keppikävelijä omia menojaan, mutta sinne ei ipana lähtenyt vaan tarkasti paikallisti, missä kasassa maalimies on jemmassa. Kiipesi jopa yhen päälle. Sieltä löytyi viimein maalimies, hienosta kätköstä. Ilmaisu toimi varmasti ja äänekkäästi.
Aikaa meni alueeseen n. arviolta 40 minuuttia ja alue 3-4ha. Tosi opettavainen reeni. Halo hienosti kuuntelee mitä mulla on asiaa ja minä "kuuntelin" Haloa. Pariin otteeseen huomasin että neiti kävi tarkastamassa minusta ja perässäkävelijöistä hajut, ettei eksynyt ole joukossamme :D . Mitä ehkä olisin tehnyt toisin.. Ottanut kuitenkin sen juomapullon autosta, vaikka Halppa toooosi nihkaasti juo töiden keskellä. Keli oli niin kuivakka, että ois ipana ehkä suostunu hörppäämään. No onneksi autolla tankkaus onnistui sitten. Toinen asia oli se, että ekojen maalien löytymisen jälkeen oikea kulma-alue jäi tarkastamatta. Jos oltas kävelty reippaasti oikeaan reunaan asti, niin voi olla että hento tuuli ois tuonu viestiä... jos sitä tuulta siis ois ollu :D. KAtkoviiva "kartalla" on sitä kun mut hienosti palautettiin ruotuun oikean sivun tarkastamattomasta alueesta. Kiitokset reeneistä kaikille, oli onnistumisen kokemuksia

**********


Siirille on sattunut ja tapahtunut :D
Ei ole neiti siitä hiljasimmasta ja nynnyimmästä päästä, onneksi masuvaivasta selvittiin ell keikalla. Tässä tiivistelmänä, mitä kasvin on kertoillut
Viikonloppuna neiti oli onnistunut ujuttamaan itsensä vitriinin taakse köllölleen. Vitriinin takajalan ympärillä on tunnetusti hyvä nukkua jos on pienen pieni <3. Siisii ei ollut laskenut sen varaan, että herätessä yllätys voikin olla karu jos siitä ei heti pääsekään pois. Kasvis isineen oli saanut pienen rääkyjän pelastettua :D. Muutoi Siisii on pieni perskärpänen, roikkuu lahkeessa kuin pieni kimpale kultaa riippakivenä. Tykkää kuulema olla sylissäkin PAITSI jos hällä on tärkeet hommat kesken. Isoja koiria on treffattu, pieni nöyristelevä lettipää oli nätisti kuunnellu mitä isot koirat sanoo.
***********
Hallanevan plokista...

20.8 pikku-Siiri oksensi edellisen illan ruuat sulamattomana ja sen jälkeen sillä alkoi vesiripuli. Pentuparka oli ihan märkä, koska se kuolasi ylenmäärin pahaa oloaan, vaikka oksennusta ei enää tullut, kun masu oli ihan tyhjä. Koska muistan, kuinka äkkiä Sirna (silloin jo 4 kk vanha) romahti vatsataudin kourissa, niin tuli hoppu lääkäriin. Nämä rääppiäiset kun ovat vasta 6-viikkoisia.

Lääkärissä Siiseli humautettiin kevyeen uneen, ja siitä otettiin verikoe ja röntgenkuva (vierasesineiden varalta). Suolisto oli muuten siisti, mutta kaasua siellä oli runsaasti. Veriarvot taas viittasivat roisiin bakteeri-infektioon. Virustakaan ei voinut sulkea kokonaan pois, joten oli jännittävää, sairastuuko pian koko pentue johonkin.

Siiseli sai piikillä antibioottia ja pahoinvointilääkettä ja reilun annoksen nestettä. Perjantaista eteenpäin ab-kuuri jatkui suun kautta, samoin pahoinvointi- ja ripulilääkkeet tarvittaessa. Gefilustuotteita olen noille syöttänyt päivittäin sen jälkeen, kun alkoivat saada kiinteää ravintoa. Siksi, koska Sirnan syömät kuurit ovat takuulla sekoittaneet pentujenkin suolistoflooraa. Nyt Gefiluksen lisäksi Siiselille määrättiin Teho-Baktia, jota saavat nyt muutkin pennut. Eipä varmasti ole heille haittaakaan.

Koko torstai-illan SiiSii vain itkeskeli. Se parkui ja huusi suureen ääneen, välillä vinkui hiljempaa. Lattialla se oli ihan lohduton, mutta sylissäkään ei ollut paljon parempi. Kaurapuuroa, johon oli keitetty ja jauhettu sekaan kanaa, syöttelin sille pienissä erissä tunnin välein illan ja yön mittaan. Klo 23 aikaan Sii vihdoin rentoutui, ja lakkasi valittamasta koko ajan. Se lopulta nukahtikin, eikä maannut enää ihan sykkyrässä. Perjantaina se oli jo ihan eri neiti, ja sama on jatkunut tänään. Kukaan muu pentu ei ole osoittanut mitään sairastumisen oireita, joten toivon mukaan se oli vain joku SiiSiin oma bakteerihärdelli.
********
Pikkukanuttajan tuloon ollaan varauduttu näillä välineillä
- tolupullolla
- ledivalolla
- lisäkompostiaidalla
- vesipyssyllä
- siirin ja halon omalla muistikirjalla
- purtavalla pahvisälppeellä
- leluilla
- kaksilla pentuvaljailla + pannalla ja taluttimella
- kasalla hesareita :D (Kiitos ihmisille niistä)
- Hemmottelemalla Haloa <3
(Kuvat Siirin omistajan Sysiväikeen Jennin käsialaa)**********


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti